Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej 100 g sera pleśniowego 50 g sera mozzarella tartego ½ cebuli 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% (1 mała) 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Oczywiście jak na razie jedynie jadam je na ciepło po wcześniejszym przyrządzeniu. I tak o to kolejny przepis na szybkie i smaczne danie obiadowe – spaghetti 🙂 Na patelni podsmażyć cebulkę na maśle. Z każdym nowym daniem coraz bardziej przekonuję się do serów pleśniowych i szynek dojrzewających. Szynkę pokroić na mniejsze paseczki i dodać do sosu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/spaghetti-z-serem-plesniowym-i-szynka-parmenska/