Czas wykonania: 45 min – 1 h Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 3 łyżeczki miodu 1/3 łyżeczki przyprawy chilli w proszku 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 ząbki czosnku 500 g kurczaka 1 puszka mleka kokosowego 200 g cukinii 200 g ogórka 200 g dyni 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka koperku Przygotowanie: Wymieszać na patelni miód, chilli w proszku, olej kokosowy oraz czosnek i całość podsmażyć. 1. Wymieszać miód, chilli w proszku, olej kokosowy oraz czosnek. Całość skropić sokiem z limonki i posypać koperkiem. Kurczaka podawać z ryżem lub makaronem. Na końcu dodać olej sezamowy, sos sojowy i gotować (bez przykrycia), do czasu aż sos będzie gęsty. Mleko kokosowe wstrząsnąć, wlać do kurczaka i całość gotować tak długo, aż sos zredukuje się do połowy. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielisz się swoją opinią na dole w komentarzu! W między czasie obrać i pokroić w większą kostkę warzywa. Wymieszać całość Poprzedni 1 z 12 Następny Kurczak w mleku kokosowym z dynią to przepis od mojej koleżanki Kingi.