Ostatnio wymyśliłam taką prostą, lekką, ale też pyszną i pożywną zupkę Składniki: – 2,5l zimnego bulionu (u mnie wołowo-drobiowy) – 800g ziemniaków – 300g marchewki – 200g pieczarek – 200g cebuli – 1 puszka fasoli czerwonej – 1 puszka kukurydzy konserwowej – 5-6 ząbków czosnku – 4 łyżki przecieru pomidorowego – 1 pęczek szczypiorku – przyprawy wg smaku ( u mnie curry, papryka słodka wędzona, pieprz cayenne, sól i pieprz) – 4 łyżki masła klarowanego – garść drobno posiekanej pietruszki Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Marchewkę, pieczarki i 500g ziemniaków pokroić w kostkę, 300g ziemniaków zetrzeć na tarce na dużych oczkach. W dużym garnku rozgrzać masło klarowane i zeszklić na nim cebulę, dodać marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę, smażyć przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zmniejszyć ogień, dodać fasolkę i kukurydzę (razem z płynem), drobno posiekany szczypiorek i przyprawy, wymieszać dokładnie i jeszcze raz zagotować.