Spód: – 1 jajko – 50ml mleka – 60g mąki owsianej – 40g mąki ryżowej – 2 łyżki miodu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: – 200ml wody – 20g żelatyny – 300g mango (waga po obraniu i wyjęciu pestki) – 300g jogurtu naturalnego typu greckiego – słodzidło wg smaku i uznania W misce wymieszać mleko z jajkiem, mąkami, miodem i proszkiem do pieczenia. Żelatynę wsypać do rondelka, zalać wodą i odstawić na około 20 minut, następnie podgrzać na małym ogniu do około 80 stopni, cały czas mieszając, aż cała żelatyna się rozpuści. I pomyśleć tylko, że kiedyś nie cierpiałam pracować z żelatyną, a się okazuje, że to taki wdzięczny produkt Tym razem powstał serniczek o smaku mango na owsiano-ryżowym placku. Do żelatyny dodać jogurt, mango i ewentualnie jakieś słodzidło (np 2-3 łyżki miodu, jeśli Wasze mango nie jest odpowiednio słodkie) i wszystko zblendować na gładką masę. Gotową masę przelać do formy, na spód z placka i schować do lodówki na minimum 4 godziny do całkowitego stężenia.