Składniki na 4 pucharki: 250g mascarpone 1/4 szklanki cukru 2 jajka około 200g podłużnych biszkoptów kilka łyżek kakao 300ml mocnej kawy 5 łyżyczek kawy rozpuszczalnej 6 łyżek likieru amaretto (można pominąć) Kawę rozpuszczamy w 300 ml wrzącej wody, studzimy. Biszkopty nasączone mocną kawą z likierem amaretto, masa z mascarpone i gorzkie kakao – razem tworzą wspaniałe połączenie. Następnie nakładamy 2-3 łyżki kremu, posypujemy równomiernie kakao (lub startą, gorzką czekoladą) i znów układamy warstwę nasączonych biszkoptów. W drugiej misce ubijamy białka na sztywno z resztą cukru. Na wierzch rozkładamy równomiernie 2-3 łyżki kremu i posypujemy kakao. Żółtka z dwiema łyżkami cukru ubijamy na puszystą masę.