Składniki: pół główki kapusty pekińskiej duża pierś z kurczaka papryka czerwona puszka kukurydzy cebula czerwona około 150 g oliwek zielonych drylowanych 3 łyżki majonezu 180 ml jogurtu 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy sól, pieprz przyprawa do kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Kapustę szatkujemy, paprykę i cebulę kroimy w kostkę, oliwki i kukurydzę odsączamy z zalewy. Pyszna sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską w sosie czosnkowym jest lekka i pożywna. Majonez łączymy z jogurtem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2018/01/salatka-z-kurczakiem-i-kapusta-pekinska-sosie-czosnkowym/