Dodatkowo: – 500g mięsa wołowego – 150ml kefiru – 1 duża cebula czerwona – 1 łyżeczka kurkumy – sól i pieprz wg smaku – 1 jajko – opcjonalnie 2 łyżki sezamu Wodę wlać do miski, dodać sól i olej, wymieszać dokładnie. Składniki na 2 placki: – 350g mąki pszennej – 150ml wody – 1 łyżeczka soli – 1 łyżka oleju rzepakowego. U mnie wyszło 520g gotowego ciasta, podzieliłam na 2×260 i następnie 260g podzieliłam na dwie części 190g i 70g. Ciasto podzielić na dwa równe kawałki, te dwa kawałki podzielić na jeszcze dwa- większy (dół) i mniejszy (góra). W Turkmenistanie Fitchi robili bez sezamu, ale ja lubię wypieki z sezamem, dlatego dodałam ten składnik Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około 30-35 minut. Rozwałkowany (większy) krążek włożyć do formy posmarowanej olejem, wyłożyć połowę farszu, wyrównać, przykryć mniejszym kawałkiem ciasta, zlepić brzegi, na środku zrobić nacięcie i ponakłuwać widelcem. Gotowe Fitchi należy delikatnie wystudzić przez około 7-10 minut, dopiero potem kroić na kawałki, inaczej cały sok Wam wycieknie i Fitchi nie będą takie soczyste, jak powinny być.