Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera

Agnieszka
Obiad
13.01.2018 9:17
Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera

Krok 3 Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki oleju, kładziemy na nim burgery i smażymy na złoto, około 2 minut z każdej strony. Olej do smażenia 4 bułki z mąki pełnoziarnistej 1 mała cebula Kilka liści sałaty lub garści rukoli, lub poszatkowana kapusta biała albo czerwona, posiekana kalarepka, cukinia itp Kilka łyżek sosu pomidorowego lub keczupu (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Cieciorkę miksujemy na gładką masę. Burger według tego przepisu jest jednym z ulubionych Eugeniusza – stawia go na równi z hamburgerami z wołowiny. Krok 2 Rozsypujemy na blacie mąkę (lub bułkę tartą) – 2-3 łyżki, obtaczamy w niej masę cieciorkową i formujemy zgrabne kotlety. Podajemy w bułce stostowanej na patelni z sałatą, krążkami cebulii, sosem pomidorowym lub keczupem. Jeśli chodzi za Wami hamburger, zamiast fast food proponujemy wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera. My serwujemy burgery na ciepło, w bułce, z sałatami, kalerpką, marchewką, cukinią, rzepą…. Co zamiast fast food – wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera Sycące i pachnące przyprawami wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera, które pokocha również każdy miłośnik tradycyjnego hamburgera. Można go podać dokładnie w tak sam sposób jak wersję mięsną, czyli z wysmażonym boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i keczupem. Sypiemy przyprawy: 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego, 2 łyżeczki utłuczonych ziaren kolendry, łyżkę soli, łyżeczkę pieprzu. Polecamy wszystkim, którzy z dystansem patrzą na wegetariańskie burgery.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/sroda-wegetarianskie-burgery-z-cieciorki-koziego-sera/