Składniki na 6 pancakes ze szpinakiem: – 125g szpinaku mrożonego – 200ml mleka – 2 jajka, 100g mąki ryżowej – 70g mąki kukurydzianej – 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej – 1 łyżeczka czubrycy zielonej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – sól i pieprz wg smaku. Ja bardzo lubię kombinować i wymyślać nowe wersje znanych i lubianych potraw i całkiem niedawno na śniadanie wymodziłam pyszne placki szpinakowe, z których powstała Shrekowa wieża z kozim serem i łososiem wędzonym. Swoje naleśniki posmarowałam jogurtem naturalnym wymieszanym z musztardą słodką i rosyjską i przełożyłam roszponką, serem kozim, łososiem wędzonym i awokado – było pysznie Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru płynu i zblendować razem z jajkami, mlekiem, musztardą i przyprawami.