Składniki: Biszkopt: 6 jajek 200 g cukru pudru 100 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 200 ml kawy Masa: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 600 ml kremówki 6 łyżek cukru pudru 2 usztywniacze do śmietany 400 g serka homogenizowanego naturalnego Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z połową cukru pudru. Ciasto przelać do formy (średnica 21 cm) wyścielonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Żółtka utrzeć z drugą połową cukru pudru. Czas wykonania: 1 h 40 min (+ 1-2 h czas oczekiwania) Rada: Biszkopt najlepiej upiec kilka godzin wcześniej przed przygotowaniem tortu Masa: Kawę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku i wystudzić. Serki ubić z pozostałą ilością cukru pudru. Śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru i śmietan-fixami. Do białek przesiać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia oraz kakao.