Ryba z frytkami

Anna
Obiad
12.01.2018 12:43
Ryba z frytkami

Składniki: 600 g filetów z dorsza 250 g mąki 250 ml ciemnego piwa 1 białko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sól, pieprz 1 kg ziemniaków Olej słonecznikowy Zapraszam na przepis na filety z dorsza w pysznej piwnej panierce oraz chrupiące frytki. Danie to składa się ze smażonej ryby (zazwyczaj dorsza lub łupacza) w cieście lub bułce tartej z dodatkiem frytek. Opis ryba z frytkami: Ryba z frytkami to tradycyjne brytyjskie danie Fish and chips. Fish and chips często podawane jest na wynos, dawniej tradycyjnie zawijano je w gazetę. Następnie rybę obtaczamy w cieście i smażymy, aż będą jasne i chrupiące. Usmażoną rybę odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym. Sposób przygotowania: Do miski dodajemy 180 g mąki, sól oraz proszek do pieczenia. W mące obtaczamy filety z ryby.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/ryba-z-frytkami/