Poniżej przepis, dzięki któremu będziecie cieszyć się ich doskonałym smakiem 🙂 Składniki/4 zapiekanki : – 500 g świeżych pieczarek – 1 cebula – kulka mozzarelli lub 200 g ulubionego sera żółtego – ząbek czosnku – 2 małe bagietki (tzw. pół-bagietki) – szczypiorek – 1 łyżka masła Przygotowanie: Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 10 minut aż sok z pieczarek wyparuje i pieczarki będą się ładnie rumienić. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 8-10 minut, aż ser się stopi a pieczywo będzie lekko chrupiące. Nałożyć na nie pieczarki i posypać mozzarellą lub innym serem. Przed podaniem posypać szczypiorkiem oraz ketchupem lub ulubionym innym ulubionym sosem do zapiekanek. Kto ich nie zna i kto nie lubi??