Pasta z selera i kaszy jaglanej składniki: - 1/4 szklanki suchej kaszy jaglanej - 1/4 dużego selera - 1 duża cebula - masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz wykonanie: Seler kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Moja starsza córka jest skłonna próbować tych nowości, młodsza natomiast uznaje kanapki suche, z masłem albo z jednym typem powideł. Z gotowania zupy został mi się kawałek selera i kasza jaglana z kolacji. Dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej seler. Mam dla Was kilka przepisów, które postaram się opublikować najszybciej jak się da. Nie wiem czy gustujecie w takich, ale ja ciągle eksperymentuję i szukam alternatywy dla wędlin i serów. zupełnie nie wiem jak to się stało, że ten czas tak szybko mija. Pomyślałam aby te dwa składniki połączyć w jedno, dodać coś do smaku i voila powstała fajna pasta do smarowania. Ja sama ich właściwie nie jadam, choć zdarzają się wyjątki. Jak ktoś lubi smak selera to propozycja jest idealna dla niego. Miałam nadzieję, że swój pierwszy wpis w nowym roku opublikuje dużo wcześniej.