Faworki pieczone w piekarniku

Wiesław
Desery
10.01.2018 20:06
Faworki pieczone w piekarniku

Są tak samo smaczne jak te smażone na głębokim oleju, a mniej kaloryczne Ilość: około 56 sztuk Składniki: 50 g masła 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 3 łyżki śmietany 2 łyżki spirytusu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy szczypta soli Nożem siekamy mąkę z masłem. Potem układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 st. około 10 minut. Dla pozostałych, uformowane chruściki wrzucamy do gorącego tłuszczu (np. oleju, smalcu) i smażymy na złoty kolor. Następnie ciasto dzielimy na 2 części i cienko rozwałkowujemy (bez posypywania mąką).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2016/01/faworki-pieczone-w-piekarniku.html