Kluski Z Farszem Pieczarkowym

Iwona
Obiad
10.01.2018 17:55
Kluski Z Farszem Pieczarkowym

Składniki na około 8-9 sztuk: Ciasto: - około 400 g ugotowanych i wystudzonych, przeciśniętych przez praskę ziemniaków (mogą być wczorajsze) - 1 małe jajko - około 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej Farsz: - 250 g pieczarek - 1/2 główki cebuli - 1/2 ząbka czosnku - 2 czubate łyżeczki bułki tartej - sól, pieprz do smaku 1. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. 2. Na patelni przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz starte pieczarki, przyprawiamy sola i pieprzem i przesmażamy do momentu wyparowania całej wody z patelki. 3. Kiedy pieczarki są już gotowe przekładamy je do miseczki, dodajemy bułkę tarta, mieszamy i odstawiamy je na czas przygotowania ciasta. Z ciasta formujemy gruby wałek który dzielimy na 8-9 części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/01/kluski-z-farszem-pieczarkowym.html