Robi się je bardzo szybko i też w takim tempie znika 1 średniej wielkości cukinia 4 jajka 1 1/2 szklanki cukru 4 szklanki mąki 1 szklanka oleju 4 łyżeczki proszku do pieczenia sok wyciśnięty z połowy cytryny skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżki masła 1 szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych Cukinię myjemy, obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie cały czas miksując wlewamy olej, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy około 1 godz. do suchego patyczka. Jeżeli kokosowa kruszonka przypala się, należy ciasto przykryć papierem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obzarciuch.pl/2017/09/ciasto-z-cukinia-i-kokosem.html