Składniki 200g zakwasu żytniego 400g mąki graham typ 1850 100g mąki żytniej typ 720 400ml wody 1 łyżka oleju 1,5 łyżeczki soli 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżeczka miodu Nie będę się rozpisywać o cudownym zapachu roznoszącym się w domu w trakcie pieczenia, bo to już wiecie. Jeśli Wasza przygoda z pieczeniem chleba na zakwasie dopireo się zaczyna, spróbujcie dodać do niego 1 łyżeczkę (płaską) suchych drożdży. Często słyszę: “Ty jeszcze masz czas na pieczenie chleba? Zawsze wtedy odpowiadam, że robię to w moim tzw. “międzyczasie i puszczam oko do rozmówcy. A gdy jeszcze dodatkowo słyszę: “To mama zrobiła!, to czuję się wspaniale!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2016/11/13/chleb-graham/