Kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni.

Magdalena
Obiad
04.12.2017 15:09
Kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni.

Polecam 🙂 Składniki: - 1 opakowanie Kaszotto z leśnymi suszonymi podgrzybkami the Green Woodpecker Trill* - 6 łyżek oliwy do smażenia - 1000 – 1200 ml bulionu warzywnego - 100 g parmezanu lub innego sera - 100 g masła (często zmniejszam ilość) - szczyptę soli i pieprzu * Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy gotową mieszankę (kaszotto) i smażymy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Dla dzieci pyszna zupka z warzywami, a dla nas wyborne kaszotto z podgrzybkami. Takie szybkie, ciepłe dania pełne smaku i aromatu po powrocie z zimowych “zabaw są najlepsze. Na koniec dodajemy starty parmezan lub inny ser i masło (dziś dałam mniej). Skład: kasza gryczana biała 89%, podgrzybek brunatny suszony 5,2%, warzywa suszone 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka pietruszki).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/kaszotto-z-podgrzybkami-idealne-na-zimowe-dni/