Ciasto brzoskwiniowa delicja

Alina
Ciasta
08.01.2018 11:09
Ciasto brzoskwiniowa delicja

Składniki: - Biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki pszennej T500 - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - Galaretka: - 2 galaretki brzoskwiniowe - 800 ml wrzątku - 1 puszka brzoskwiń - Krem czekoladowy: - 500 ml kremówki 30% - 200 g gorzkiej czekolady - Dodatkowo: - dżem brzoskwiniowy - czekolada gorzka do dekoracji Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Gdy galaretka już stężeje wyjąć z lodówki czekoladową kremówkę zmiksować na sztywno i równomiernie rozsmarować na galaretce. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, stopniowo dodawać do masy i ubijać na najwolniejszych obrotach lub wymieszać silikonową łopatką. Zdjąć z ognia dodać połamaną czekoladę i pozostawić na około 5 minut. Galaretka: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odłożyć w zimne miejsce do lekkiego stężenia. Masę przelać do formy 24*24 cm na dnie wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Zimną kremówkę włożyć na noc do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2018/01/ciasto-brzoskwiniowa-delicja.html