Składniki: - Biszkopt kakaowy: - 5 jajek - 5 łyżek cukru - 3 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - Krem budyniowo-waniliowy: - 250 g masła lub margaryny - 1 budyń waniliowy b/c - 1,5 szkl mleka - 0,5 szkl cukru pudru - 0,5 szkl likieru Vanilla Dalkovski - 1 łyżka esencji waniliowej - Dodatkowo: - 3 banany - czekoladowa posypka Biszkopt:Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Krem budyniowo-waniliowy: W 0,5 szklance mleka rozmieszać budyń, resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany budyń i mieszając ponownie zagotować. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem do białości, dodawać porcjami zimny budyń i utrzeć na krem. Gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą by zapobiec powstaniu kożucha i odłożyć do ostudzenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Wylać na blachę 39*32 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia.