PRZEPIS NA CHLEB: - 350 g mąki pszennej tortowej - 160 g mąki jęczmiennej (w zastępstwie możesz użyć dowolnej) - garść posiekanych pistacji - garść posiekanych suszonych pomidorów - łyżka kminku - garść posiekanych oliwek - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - łyżeczka soli - woda, tyle aby zagnieść elastyczne ciasto od 1 do 1,5 szklanki - opakowanie drożdży instant Drożdże wymieszaj z mąką, dodaj, wodę, sól i zacznij zagniatać ciasto. Chleb pieczemy z parą wodną (na spód piekarnika wstaw metalowy kubek z wodą) Więcej przepisów na cheby znajdziesz TUTAJ Jeśli i wy dzisiaj zapomnieliście o tym, że jest Święto, a sklepy są pozamykane, to nie martwcie się nie jesteście sami! Czas pieczenia 35 - 40 minut Wyjmujemy gorący chleb z blaszki i ustawiamy na siatce. Chleb musi całkowicie ostygnąć, dzięki temu, że para przechodzi przez skórkę jest ona idealnie chrupiąca.