Sero-jogurtowiec z konfiturą (na markizowym spodzie)

Magdalena
Ciasta
06.01.2018 19:26
Sero-jogurtowiec z konfiturą (na markizowym spodzie)

Na ciasto: 450 g sera na sernik* 1 jogurt tupu greckiego naturalny 400 g 4 jajka L 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 150 g masła lub margaryny 1 łyżka (z górką) mąki ziemniaczanej *użyłam Wieluń Mój Ulubiony Z okazji moich… kolejnych 😉 urodzin przygotowałam pod wpływem chwili pyszny sero-jogurtowiec z konfiturą (na markizowym spodzie). Torty urodzinowe z przyjemnością piekę dla moich kochanych dzieci, na swoje święta zawsze wybieram jakieś ciasta, które łączą w sobie moje ulubione smaki. Nasz sero-jogurtowiec pieczemy około 45 minut, aż ciasto zacznie się rumienić z wierzchu a boki odchodzić od formy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, krótko miksujemy na małych obrotach. Na spód: 2 opakowania markizów kakaowych Cukry Nyskie 2x150g 75 g masła lub margaryny Do miski z żółtkami dodajemy 150 g masła lub margaryny oraz oba cukry. Dodatkowo: około 5 łyżeczek marmolady wieloowocowej Stovit Przygotowanie: Przygotowujemy spód: Markizy rozdrabniamy w misie blendera z nożami (ja mam mniejszy, więc robię to partiami). Wszyscy domownicy z przyjemnością jedli mój sero-jogurtowiec z konfiturą. Na wierzchu za pomocą łyżeczki tworzymy esy-floresy z marmolady. Zostawiamy je na 20 minut w lekko uchylonym (wyłączonym) piekarniku. Proste i naprawdę smaczne ciasto, które dosłownie rozpływa się w ustach. Ciasto wylewamy na nasz markizowy spód. Część marmolady podczas pieczenia wniknie w ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/sero-jogurtowiec-z-konfitura-na-markizowym-spodzie/