Kokosowe bułeczki puszka mleczka kokosowego 400 ml około 100 ml mleka 2 łyżki miodu 20 g drożdży babuni tradycyjnych 1100 kg mąki pszennej (typ 500 lub 650) łyżeczka soli 3 łyżki masła roztopionego jajko roztrzepane nasiona na gorę np sezam (u mnie biały i czarny) Mleko kokosowe, mleko i miód podgrzać w garnuszku (tak do około 36-40 stopni), dodać drożdże, dobrze wymieszać i odstawić na ok 20 min aż drożdże zaczną pracować. Zagniatać około 10 min, następnie ciasto uformować w kule, odstawić do wyrośnięcia na 30 min w natłuszczonej misce przykryte ściereczką. Po upieczeniu z zewnątrz są chrupiące, potem wydają się, że są szybko twarde, ale po przekrojeniu w środku długo pozostają miękkie. Bułki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać ziarnami, przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 minut, aż znowu podrosną. W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 st. C. Bułki po wyrośnięciu włożyć do piekarnika i piec około 25-30 min.