ZUPA Z DYNIĄ I KASZĄ JAGLANĄ

Zupy
05.01.2018 9:43
ZUPA Z DYNIĄ I KASZĄ JAGLANĄ

Zupa z dynią i kaszą jaglaną - 1/2 dyni hokkaido - 1 batat - 2 marchewki - 1 czerwona papryka - 2 garści szpinaku - 1 puszka mleka kokosowego - 1 puszka pomidorów krojonych - 3 ząbki czosnku - kawałek imbiru - łyżka curry - łyżka kurkumy - 1/2 papryczki chilli - łyżeczka słodkiej papryki - 1/2 szkl kaszy jaglanej - sól, pieprz do smaku - 2 łyżki oleju kokosowego lub innego - pestki dyni do posypania Warzywa myję, obieram i kroję w kostkę. Wlewam wodę, żeby zakryła warzywa (około centymetr ponad, chyba, że chcecie rzadszą zupę, to wtedy więcej), przykrywam garnek i gotuję około 10 minut. Talerz pomarańczowej gorącej, pachnącej imbirem, czosnkiem i curry zupy postawi na nogi każdego. Czosnek przeciskam przez praskę, imbir drobno siekam lub ścieram na tarce. Przy tym zupa jest lekka - nie zawiera ani grama mięsa, czy tłuszczu zwierzęcego. W międzyczasie gotuję w oddzielnym garnku kaszę jaglaną. Szukacie pomysłu na sycącą, rozgrzewającą i dającą energetycznego kopa zupę?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/01/zupa-z-dynia-i-kasza-jaglana.html