Drożdżówka z serem i migdałami do odrywania

Ciasta
04.01.2018 22:17
Drożdżówka z serem i migdałami do odrywania

1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Na nadzienie 250 g sera białego półtłustego 3 łyżki serka homogenizowanego waniliowego 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kruszonych migdałów - Mleko zagrzać-ma być ciepłe, ale nie gorące. Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3 dag drożdży 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 2 jajka 50 g masła lub margaryny. Dokładnie rozetrzeć i odstawić w ciepłe miejsce aby zaczyn zaczął pracować (na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza).Margarynę rozpuścić i ostudzić przesiać .Do miski przesiać mąkę, dodać jaja, cukier waniliowy i zaczyn. Ciasto delikatnie zwinąć w roladę i bardzo ostrym nożem pokroić w ok. 2 cm roladki. - Ser biały, cukier, cukier waniliowy i dwa żółtka zmiksować, a następnie dodać serek homogenizowany i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przykryć czystą ściereczką i odstawić na 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość. Na blat wysypać trochę mąki i wyłożyć na to ciasto. Masę serową rozsmarować na rozwałkowanym cieście, zostawiając 2 cm jednego brzegu nie posmarowane.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://krylowakuchnia.blogspot.com/2018/01/drozdzowka-z-serem-i-migdaami-do.html