Przepis na pomidory pod pierzynką: - 3-4 pomidory malinowe - 1/4 kostki sera feta pokrojonego w kosteczkę - starty parmezan - około 3 łyżek - listki bazylii sos: - 100 ml śmietany 30% - 3 łyżki majonezu - 1 łyżeczka musztardy miodowej - 1/2 łyżeczki miodu - 1-2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku - sól, pieprz Całość mieszamy zalewamy pomidory z fetą, posypujemy parmezanem i bazylią, odstawimy na godzinę do lodówki. Ja tą przystawkę robię troszkę bardziej ambitniejszą, bo 3 pomidory malinowe również kroje na ósemki, posypuje kosteczkami sera fety, przygotowuje sos (przepis podam poniżej), posypuje startym parmezanem, na wierzch dekoruje bazylią. Można ją zrobić na dwa sposoby, jeden najprostszy z możliwych to: pokrojenie pomidorów w ósemki, polanie sosem czosnkowym na bazie śmietany i majonezu, posypanie startym dobrym żółtym serem.