Palony łosoś z kapustą kiszoną curry Karola Okrasy

Agata

Obiad

01.01.2018 10:58

Palony łosoś z kapustą kiszoną curry Karola Okrasy

Na rozgrzanej suchej patelni opalamy kawałki łososia, najpierw z jednej strony, a potem z drugiej, tak, aby część łososia po środku została surowa. Na talerz wykładamy kapustę curry, łososia rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na kapuście. Obtaczamy w nich łososia, ale tylko z góry i z dołu, boki zostawiamy bez przypraw. Wykonanie: Filet z łososia bez skóry kroimy w plastry o grubości 2,5 cm. Dodajemy pastę i proszek curry, smażymy chwilę na małym ogniu dokładnie mieszając. Kapustę delikatnie siekamy, dodajemy do sosu i dusimy około 5 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2018/01/palony-losos-z-kapusta-kiszona-curry.html