Składniki: Na ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 i 1/3 łyżeczki suchych drożdży 2 szczypty soli ziołowej około szczypty czarnego mielonego pieprzu około 1/2 łyżki oliwy z oliwek około 4/5 szklanki ciepłej wody Na farsz: 1 opakowanie kabanosów 1 większy kawałek papryki marynowanej POLONAISE 2 mniejsze ogórki kiszone “POLONAISE gęsty sos do spaghetti – kilka łyżek* żółty ser Na szybki sos chrzanowy: 2 pełne łyżki majonezu 3 łyżki naturalnego jogurtu 2 łyżeczki tartego chrzanu “POLONAISE świeżo mielony pieprz do smaku sól do smaku opcjonalnie kilka drobno posiekanych listków zielonej pietruszki Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy przyprawy, suszone drożdże, oliwę z oliwek i wlewamy ciepłą (nie gorącą!) wodę. Przepis na szybki sos chrzanowy: W miseczce mieszamy majonez, jogurt naturalny, 2 łyżeczki chrzanu, przyprawy i drobniutko posiekaną zieloną pietruszkę. Po tym czasie wyciągamy na chwilę ciasto, nakładamy przygotowane w misce pocięte składniki (kabanosy, ogórki i paprykę) i pieczemy jeszcze z 15 minut. Po tym czasie wyciągamy ją po raz ostatni, posypujemy obficie startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika (ser powinien się ładnie stopić, a pizza lekko zarumienić). Wykładamy ciasto, ugniatamy dłonią tak aby pokryło całą formę, odstawiamy jeszcze na kilka minut pod ściereczką. Po tym czasie formę na pizzę smarujemy lekko margaryną (spód pizzy jest bardziej chrupki). Prosta sylwestrowa pizza i szybki sos chrzanowy cieszy się zawsze ogromną popularnością. U mnie ketchup, sos czosnkowy i szybki sos chrzanowy. Sos warto wstawić na chwilę do lodówki, aby smaki się przegryzły.