Kotleciki z kalafiora i marchwi

Ewelina
Obiad
22.04.2014 9:15
Kotleciki z kalafiora i marchwi

Składniki

Kotleciki z kalafiora i marchewki

Składniki:

1 duży kalafior

2-3 marchewki

2 cebule

4 łyżki skrobi kukurydzianej

3-4 jajka

natka pietruszki (wedłu uznania - ja dałam ok. 6 łyżek)

sól, pieprz

2 łyżki masła

olej do smażenia

Przepis

Wykonanie:

Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, zaś cebulę kroimy w drobną kostkę. Całość smażymy na maśle do miękkości doprawiając solą i pieprzem.

Kalafiora gotujemy do miękkości, po czym rozdrabniamy widelcem.

Marchewkę, cebulę, kalafiora, jajka, natkę pietruszki i skrobię kukurydzianą razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy.Nakładamy łyżka na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną