Szynka gotowana - na kanapki

Przekąski
22.12.2017 7:38
Szynka gotowana - na kanapki

Składniki:1,2 kg szynki 2 łyżki majeranku 6 łyżek soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 3 ząbki czosnku 6 listków laurowych około 2,5 l wody sznurek lniany do zawiązania mięsa W tym czasie mięso myjemy, formujemy w kulę i obwiązujemy ścisło sznurkiem. Do gotującej się marynaty wkładamy szynkę i gotujemy przez 5 minut (mięso powinno być w całości zanurzone). Po tym czasie wyłączamy ogień a garnek z mięsem pozostawiamy do powolnego wystygnięcia. W garnku zagotowujemy wodę ze wszystkimi przyprawami oraz pokrojonym w plasterki czosnkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/06/szynka-gotowana-na-kanapki.html