Keks na białkach

Sylwia
Ciasta
21.12.2017 13:17
Keks na białkach

Składniki: 7 białek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny ¾ szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 250 g bakalii (rodzynki, żurawina, suszona morela, suszona śliwka, daktyle) Formę keksową (forma 12 x 20 cm – może być większa) wysmarować tłuszczem i piec 1 godzinę w 180 stopniach (do suchego patyczka). Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 12 x 20 cm) Keks na białkach, który robiłam na tegoroczne święta wielkanocne – pachnący, puszysty i pełen bakalii. Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek, dodać do białek szczyptę soli i ubić na bardzo sztywną pianę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/keks-na-bialkach/