Babeczki dyniowe

Sylwia
Desery
21.12.2017 13:11
Babeczki dyniowe

Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 15 sztuk Składniki: ½ szklanki puree z dyni (przepis) 100 g masła 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej ½ szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka i sok z 1 pomarańczy Dodatkowo: 50 g czekolady (deserowej, mlecznej lub gorzkiej) Przygotowanie: Masło rozpuścić w rondelku, ściągnąć z gazu. Dodatkowo możecie wykorzystać je jako świetną słodką zabawę dodając do nich karteczki z wróżbą lub zagrać w Pytanie, czy wyzwanie, kto będzie miał ochotę na babeczkę musi odpowiedzieć na pytanie lub podjąć wyzwanie! Babeczki idealnie sprawdzą się na Halloween lub Andrzejki – wystarczy do każdej dołączyć karteczkę z wyzwaniem lub pytaniem/wróżbą. Napełnić babeczki ciastem do 2/3 ich wysokości i piec partiami przez 20 minut w 180 stopniach na funkcji góra-dół. W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Polać babeczki Poprzedni 1 z 13 Następny Do miski z mąką wlać masę dyniową, całość dokładnie połączyć. Dodać puree z dyni i wystudzić 4. Do wystudzonej masy dyniowej wciskąć sok z pomarańczy i zetrzeć skórkę 6. Babeczki dyniowe idealne na jesienny słodki deser, imprezę, Halloween lub andrzejki. Dodać puree z dyni i wystudzić. Delikatnie połączyć białka z ciastem 10.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/babeczki-dyniowe/