Składniki( blaszka 25/40): ciasto: margaryna w kostce 250 g, cukier puder 5 łyżek, żółtka 5 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mąka pszenna 3 szklanki, masa serowa: ser w wiaderku 1,5 kg, masło 160 g, cukier 1,5 szklanki, jajka 5 szt, budyń waniliowy 1,5 szt, piana: białka 5 szt, cukier 3/4 szklanki Następnie połowę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier i ubijamy do otrzymania lśniącej piany. Na podpieczony spód wylewamy masę serową, na masie układamy odsączone brzoskwinie i przykrywamy wszystko ubitą pianą. , Dodatkowo: brzoskwinie z puszki odsączone 600 g, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście z bezową pianą. Na wierzch ciasta ścieramy pozostałe ciasto z zamrażarki.