Śledzie w sosie tatarskim

Milena
Przekąski
21.12.2017 10:20
Śledzie w sosie tatarskim

Sos tatarski: 3 średnie ogórki konserwowe 1/2 szklanki marynowanych grzybków mała cebula gałązka natki pietruszki 3 jajka 4 kopiaste łyżki gęstej śmietany 12% 4 kopiaste łyżki majonezu łyżeczka musztardy 1/3 łyżeczki cukru brązowego łyżka soku z cytryny sól i pieprz Śledzie w sosie tatarskim z jajkami to pyszna przystawka, która idealnie nadaje się na Święta czy inne uroczyste okazje. Filety śledziowe wykładamy na talerz lub do salaterki, a na nie nakładamy sos tatarski. Następnie osuszamy i kroimy w paski o szerokości około 5 cm. Majonez, śmietanę, musztardę, sok z cytryny, cukier i przyprawy mieszamy ze sobą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2017/12/sledzie-w-sosie-tatarskim/