Roladki z mięsa mielonego w sosie grzybowym

Monika

Obiad

19.12.2017 0:12

Roladki z mięsa mielonego w sosie grzybowym

skadniki: 1 kg karkówki 1 cebula sól,pieprz 2 łyżki oleju ok 750 ml wody 20 g suszonych grzybów 1 łyżeczka majeranku 2 listki laurowe mąka pszenna Grzyby namoczyć wcześniej w letniej wodzie a potem osączyć i pokroić na małe kawałeczki. Jeśli płyn za bardzo odparował podczas duszenia to dolać wody, jeśli aromat grzybów jest zbyt słaby można dolać tej wody w której moczyły się grzyby. Do zmielonego mięsa dodać pokrojoną cebulę i dokładnie wyrobić aby masa zrobiła się kleista, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z mięsnej masy uformować roladki ( takie podłużne kotlety) i obtoczyć w mące. Sos doprawić do smaku i zagęścić mąką jeśli jest zbyt rzadki. Dodać listki laurowe, majeranek i pokrojone grzyby, odrobinę soli.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/12/roladki-z-miesa-mielonego-w-sosie.html