kotlety z mięsa mielonego z indyka z grzybami

Ewelina
20.04.2014 10:41
kotlety z mięsa mielonego z indyka z grzybami

Przepis

Kotlety z mięsa mielonego z indyka z grzybami

Tego potrzebujesz:

50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego garść suszonych grzybów 1 cebulka 1 kajzerka 1 szklanka tartej bułki 1 jajko olej do smażenia sól pieprz

Sposób przygotowania

Grzyby umyj, namocz w letniej wodzie, ugotuj. Odciśnij, drobno posiekaj.

Cebulkę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oleju. Kajzerkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij.

Do mięsa dodaj grzyby, cebulkę, odciśniętą bułkę, 2–3 łyżki tartej bułki i jajko. Wyrób masę, przypraw.

Formuj z niej kotlety, panieruj w tartej bułce, smaż na oleju na złoty kolor. Potrzymaj 3–5 min na małym ogniu pod przykryciem.