Wielkanocna sałatka z łososiem i jajkiem

Ewelina
Sałatki
19.04.2014 19:45
Wielkanocna sałatka z łososiem i jajkiem

Przepis

Składniki

Mieszanka sałat - kilka garści (escarola, frisee, cykoria radicchio, roszponka)

Jajko - 2 sztuki

Wędzony łosoś - 80g

Kiełki rzodkiewki - garść

Jogurt natrualny - 3 łyżeczki

Majonez - 1 łyżeczka

Sól - do smaku

Przyprawy do sałatek - w młynku, do smaku

Sposób przygotowania

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Do miski wsypać kilka garści mieszanki sałat.

Jajka przekroić na pół wzdłuż ich długości, ułożyć na sałacie.

Łososia pokroić w plasterki i zawinąć na kształt różyczek, a następnie również ułożyć na sałacie.

Posypać odrobinę kiełek rzodkiewki.

Przygotować sos: 3 łyżki jogurtu połączyć z łyżką majonezu, dodać sól oraz świeżo zmielone przyprawy do sałatek. Wymieszać.

Polać sałatkę gotowym sosem, posypać resztą kiełek rzodkiewki. Smacznego!