Przepis
Składniki
Mieszanka sałat - kilka garści (escarola, frisee, cykoria radicchio, roszponka)
Jajko - 2 sztuki
Wędzony łosoś - 80g
Kiełki rzodkiewki - garść
Jogurt natrualny - 3 łyżeczki
Majonez - 1 łyżeczka
Sól - do smaku
Przyprawy do sałatek - w młynku, do smaku
Sposób przygotowania
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Do miski wsypać kilka garści mieszanki sałat.
Jajka przekroić na pół wzdłuż ich długości, ułożyć na sałacie.
Łososia pokroić w plasterki i zawinąć na kształt różyczek, a następnie również ułożyć na sałacie.
Posypać odrobinę kiełek rzodkiewki.
Przygotować sos: 3 łyżki jogurtu połączyć z łyżką majonezu, dodać sól oraz świeżo zmielone przyprawy do sałatek. Wymieszać.
Polać sałatkę gotowym sosem, posypać resztą kiełek rzodkiewki. Smacznego!