Faszerowane słodkie ziemniaki z nadzieniem w wersji warzywnej z czerwonej soczewicy, cebulki, pomidorów i aromatycznych przypraw to strzał w dziesiątkę. passaty pomidorowej cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka mielonego kuminu szczypta chilli sól, pieprz oliwa dodatkowo: świeża kolendra jogurt naturalny - Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oliwy, dodać przeciśnięty czosnek, kumin i chilli, następnie wlać passatę i gotować kilka minut. - Upieczone bataty wyjąć z piekarnika, wybrać z nich łyżeczką miąższ, który dodać do sosu. - Wydrążone bataty napełnić farszem z soczewicy, polać jogurtem i posypać listkami świeżej kolendry. Skropić oliwą, ułożyć w żaroodpornym naczyniu lub na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Składniki: 2 bataty 100 g soczewicy czerwonej 1/2 szkl.