Tarta z boczkiem i porem ( Quiche Lorranie)

Bogumiła
Obiad
15.12.2017 18:26
Tarta z boczkiem i porem ( Quiche Lorranie)

Składniki: Ciasto: 220 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 1 żółtko 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka kwaśnej śmietany Farsz: 120 g boczku wędzonego pokrojonego w paski 150 g pora drobno pokrojonego 200 g śmietany 30% 80 g sera np. cheddar 2 żółtka 2 jaja 2-3 gałązki świeżego tymianku 1 łyżka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Krok 1: Ja ciasto rozprowadzam palcami zostawiając trochę więcej masy na brzegu formy, zapobiega to bez wątpienia zsuwaniu się ciasta z brzegów podczas pieczenia. Następnie zawiń w folię spożywczą, schłodź w lodówce przez około 1 godzinę. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook. Danie to jest bardzo proste w przygotowaniu, a składniki z pewnością są łatwo dostępne. Mąkę wsyp do miski, następnie dodaj zimne masło pokrojone w kostkę, żółtko, sól i śmietanę. Następnie ułóż przesmażony boczek z porem na tarcie. Tarty i quiche bez wątpienia cieszą się od zawsze powodzeniem na mojej stronie. Jeśli nie jedliście jeszcze tego dania, koniecznie zróbcie je u siebie w domu. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180°C góra- dół Zauważyłem jednak, że w przepisach brakuje bardzo smacznego tradycyjnego francuskiego QUICHE LORRAINE. Krok 4: Boczek zrumień na oliwie, następnie dodaj pora.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/tarta-z-boczkiem-i-porem-quiche-lorranie/