Zapiekanka ziemniaczana z grzybami Składniki: 500 g ziemniaków 300 g grzybów np. pieczarek 150 g żółtego sera ząbek czosnku pęczek pietruszki 2 łyżki oleju np. rzepakowego 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz ew. 2 jajka Sposób przygotowania: Krok 1: Po pierwsze obierz i pokrój ziemniaki na cienkie plasterki i obgotuj je przez 2-3 minuty w gotującej się, posolonej wodzie. Rozgrzej odrobinę oleju na patelni, następnie dodaj ząbek czosnku (rozgnieciony lub pokrojony na mniejsze kawałki) i podsmaż go. Największym wyzwaniem dla naszej rodziny jest czas pieczenia, co chwilę ktoś zniecierpliwiony zagląda w czeluści piekarnika aby upewnić się, czy aby czas przygotowania nie będzie krótszy. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook oraz moją Grupę. Na koniec już po upieczeniu przekłuj żółtka i rozsmaruj na wierzchu. Krok 3: Ser zetrzyj na tarce, następnie wymieszaj go z posiekaną natką pietruszki. Następnie wbij na wierzch dwa jajka i piecz do ścięcia się białka, żółtko powinno być płynne. Krok 2: Po drugie oczyszczone pieczarki pokrój na plasterki.