Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami. Przepis krok po kroku.

Bogumiła
Obiad
15.12.2017 13:18
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami. Przepis krok po kroku.

Zapiekanka ziemniaczana z grzybami Składniki: 500 g ziemniaków 300 g grzybów np. pieczarek 150 g żółtego sera ząbek czosnku pęczek pietruszki 2 łyżki oleju np. rzepakowego 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz ew. 2 jajka Sposób przygotowania: Krok 1: Po pierwsze obierz i pokrój ziemniaki na cienkie plasterki i obgotuj je przez 2-3 minuty w gotującej się, posolonej wodzie. Rozgrzej odrobinę oleju na patelni, następnie dodaj ząbek czosnku (rozgnieciony lub pokrojony na mniejsze kawałki) i podsmaż go. Największym wyzwaniem dla naszej rodziny jest czas pieczenia, co chwilę ktoś zniecierpliwiony zagląda w czeluści piekarnika aby upewnić się, czy aby czas przygotowania nie będzie krótszy. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook oraz moją Grupę. Na koniec już po upieczeniu przekłuj żółtka i rozsmaruj na wierzchu. Krok 3: Ser zetrzyj na tarce, następnie wymieszaj go z posiekaną natką pietruszki. Następnie wbij na wierzch dwa jajka i piecz do ścięcia się białka, żółtko powinno być płynne. Krok 2: Po drugie oczyszczone pieczarki pokrój na plasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/zapiekanka-ziemniaczana-pieczarkami/