Wersja do druku Ilość - 2 osoby Składniki: - 0,75 litra bulionu (warzywny lub na dowolnym mięsie) - puszka białej fasoli - spory ziemniak - nieduża marchewka - pół małej cebuli - ząbek czosnku - łyżka oliwy - łyżeczka suszonego majeranku - pół łyżeczki mielonego kminku - sól Sposób wykonania: - Obierz ziemniaka i pokrój go w kostkę ok. 1 cm, zalej bulionem i wstaw na ogień. Do tego bulion (który mam nadzieję magazynujesz w zamrażarce) i problemy w postaci namaczania fasoli i gotowania wywaru odchodzą w niepamięć. - Gdy ziemniaki zrobią się już lekko miękkie dorzuć do garnka fasolę wraz z zalewą, kminek i majeranek, po czym gotuj, aż warzywa będą już zupełnie miękkie. Dzięki temu, że używa się do niej fasoli z puszki jest ekspresowa w porównaniu z tradycyjną. Na małej patelni rozgrzej oliwę i zrumień na niej cebulę, po czym dodaj do gara. Podoba Ci się taka szybka zupa fasolowa, która powstaje w mgnieniu oka i syci jak trzeba?