Składniki: (na 7-8 sztuk) 1 pasztet z perliczką Duda około 62 g żółtego sera 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 jajko M świeżo zielony kolorowy pieprz 1 płat ciasta francuskiego XXL Przygotowanie: Do miski przekładamy cały pasztet z perliczką, rozdrabniamy go wstępnie widelcem. Paszteciki pieczemy na środkowym poziomie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzanie góra-dół) do ładnego zarumienienia około 20 minut. W każdy kwadrat nakładamy około 1 łyżkę farszu, zginamy na pół tworząc a la pierożka. Smakują wspaniale zarówno w towarzystwie dobrze doprawionego czerwonego barszczu, jak i solo np. z ulubionym sosem lub ketchupem. Pasztet zawiera 108 g surowców mięsnych na 100g produktu. Podajemy z domowym dobrze doprawionym czerwonym barszczem lub w towarzystwie ulubionych sosów, czy ketchupu. Następnie dodajemy do niego stary na drobnych oczkach żółty ser i posiekaną zieloną pietruszkę. Tak przygotowane paszteciki sprawdzą się również na przyjęciu sylwestrowym. Jest również bogate w składniki mineralne takie jak: magnez, potas i żelazo.