Jaglane gofry – przepis Składniki: 5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej, 5 łyżek mąki orkiszowej tortowej, 1 jajko, 1 łyżka roztopionego masła klarowanego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia/sody oczyszczonej, 1/2 szkl mleka roślinnego/krowiego Zatem, jeśli została Wam po obiedzie garstką kaszy, to już wiecie co można z niej wyczarować🙂 I tym sposobem nic się nie zmarnuje, a Wy będziecie się delektować zdrowymi goframi. Ja zwykle ją jem na słodko, genialnie sprawdza się jako baza bezglutenowych naleśników, można z niej zrobić zapiekankę owocową lub stworzyć szarlotkę. Wystarczy zapisać się poniżej na listę, a po chwili e-book będzie słodko pachniał na Twojej skrzynce e-mail. Jaglane gofry – rady: Pamiętaj, aby w tym czasie nie otwierać gofrownicy, bo gofry rozpadną się. , Słodziwo do wyboru – 1 łyżeczka, np: ksylitolu, syropu z agawy lub cukru kokosowego Przygotowanie: Białko ubij na sztywno. Zwłaszcza jesienią i zimą zachęcam do pałaszowania kaszy jaglanej, bo jest niezwykle pomocna podczas walki z karatem. A jeśli macie ochotę na więcej zdrowych słodkości, to zapraszam po odbiór bezpłatnego e-booka ze świątecznymi przepisami. Na rozgrzaną płytę gofrownicy wlej 3 spore łyżki ciasta i piecz przez 4 minuty. Z kaszy jaglanej można wyczarować mnóstwo smakołyków.