Zakwas z buraków do barszczu

Bogumiła
Boże Narodzenie
13.12.2017 12:00
Zakwas z buraków do barszczu

Składniki: 1 kg buraków 1/2 główki czosnku przekrojonej w poprzek 6 liści laurowych 8 ziaren ziela angielskiego 25 ziaren pieprzu np. czarnego 2 łyżeczki soli około 1,5 l wody Przygotowanie: Krok 1: Po pierwsze wyszorowane buraki pokrój jak najcieniej za pomocą noża. Na koniec napiszcie mi w komentarzu pod przepisem jaka zupa pojawi się na Waszym wigilijnym stole. Czekam na niego cały rok i zawsze mam nadzieję, że zostanie mi porcja na drugi dzień. Krok 2: Następnie czosnek przekrój w poprzek, nie baw się w obieranie w ten sposób odda więcej aromatu. Miesiąc przed świętami nie ma takiej potrzeby, na pewno będzie gotów na czas. Dzisiaj mam dla Was mój sprawdzony przepis na zakwas z buraków do barszczu. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/zakwas-z-burakow-do-barszczu/