1/5 łyżki bułki tartej 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki startego parmezanu sól, pieprz do smaku sok z cytryny do skropienia Przygotowanie: Brukselki myjemy. Prosta kruszonka z bułki tartej, parmezanu, startego czosnku i oliwy z oliwek. Mieszamy bułkę tartą z oliwą z oliwek, parmezanem i doprawiamy do smaku. Tym razem postanowiłam dodać jeszcze więcej smaku i przygotowałam zapiekaną z kruszonką. Delicje! Brukselka zapiekana pod kruszonką / 1 porcja Składniki: 100 g brukselki 1 ząbek czosnku Pamiętam jak w dzieciństwie mama powtarzała, aby jeść brukselkę bo jest zdrowa! Uwielbiam brukselkę, małe, zielone kapustki już ugotowane bez żadnych dodatków smakują wyśmienicie. Zazwyczaj przygotowywała zupę lub gotowaną podawała ze zrumienioną na maśle bułką tartą.