Roladki Schabowe Z Kindziukiem, Mozzarellą, Zawijane W Boczku Z Piekarnika

Iwona
Obiad
11.12.2017 18:23
Roladki Schabowe Z Kindziukiem, Mozzarellą, Zawijane W Boczku Z Piekarnika

Jako że roladki były pieczone w piekarniku, potrzebowały jakiejś ochrony aby nie ususzyły się na wiór wiec obłożyłam je boczkiem który idealnie się wytopił i utworzył chrupiącą skorupkę. Jako że roladki były pieczone w piekarniku, potrzebowały jakiejś ochrony aby nie ususzyły się na wiór wiec obłożyłam je boczkiem który idealnie się wytopił i utworzył chrupiącą skorupkę. Składniki na 4 osoby: - 4 spore plastry schabu - 1/2 cebuli pokrojonej w piórka i zeszklonej - około 8 plasterków Kindziuka użyłam Dudy - 8 małych kuleczek mozzarelli - musztarda - sól, pieprz do smaku - wykałaczki - plastry boczku np. od Dudy Boczek Po Staremu 1. W połowie pieczenia przekręcamy rolady na druga stronę, a na 20 minut przed końcem pieczenia odkrywamy naczynie i pozwalamy się im dopiec. Kindziuk jako nadzienie sprawdził się doskonale, ta wyrazista suszona wędlina, bardzo aromatyczna, jest doskonała nie tylko na kanapki, ale też jako nadzienie do mięs, pierogów czy past kanapkowych. Polecam wam takie rolady np. na święta czy po prostu na niedzielny obiad :) Polecam wam takie rolady np. na święta czy po prostu na niedzielny obiad :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/12/roladki-schabowe-z-kindziukiem.html