Jeśli szukacie innych ciekawych przepisów na potrawy ze śledzia, które będą idealne na Wigilijny stół to polecam: Aby być na bieżąco polub blog na FB: Moje Idealia - 400 g śledzi ala matias- 2 łyżeczki musztardy- 1 łyżeczka miodu- 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika- 1/2 łyżeczki cynamonu- 2 ziarna ziela angielskiego- odrobina świeżo startego korzenia imbiru (ewentualnie szczypta imbiru w proszku)- 3 goździki- pieprz- 1 większa cebula lub 2 małe- 1/3 szklanki oleju Bardzo lubię śledzie w tym wydaniu, dlatego przygotowuję je kilka razy w roku, nie tylko na świąteczny stół. Bardzo lubię śledzie w tym wydaniu, dlatego przygotowuję je kilka razy w roku, nie tylko na świąteczny stół. Aby wydobyć bogactwo smaku i aromatu, śledzie te najlepiej jest przygotować 1-2 dni przed podaniem. Aby wydobyć bogactwo smaku i aromatu, śledzie te najlepiej jest przygotować 1-2 dni przed podaniem. Składniki: Sposób wykonania: 1) Płaty śledziowe płuczemy w zimnej wodzie, a następnie wrzucamy do miski, zalewamy wodą i moczymy przez około 2 godziny.