Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem / 4 porcje Składniki: 1/2 kg ziemniaków, podobnej wielkości 3 jajka 1 cebula 4 łyżeczki majonezu lub więcej sól, pieprz do smaku 1/3 natki z pietruszki Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach. Ziemniaki, jajka na twardo, cebula, dobrej jakości majonez i koniecznie posiekana natka z pietruszki, dużo, dużo natki, bo jest zdrowa. W razie potrzeby można dodać więcej majonezu, niż podane jest to w przepisie. Podobna do sałatki żydowskiej, ale ja zawsze dodaję jeszcze posiekaną natkę z pietruszki. Ugotowane i ostudzone na twardo jajka obieramy ze skorupek. Taka jest moja sałatka, która idealnie smakuje w zimowe poranki! Właśnie o tej porze roku mam ochotę na takie sałatki! Jajka gotujemy na twardo. Dodajemy do cebuli z natką pietruszki.