Składniki na tartę 24 cm: ciasto: -250 g daktyli -60 g wiórków kokosowych -40 g nasion słonecznika (można pominąć) -80 g płatków jaglanych lub owsianych Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godz. Tym razem tradycje zachowam i jak to przy weekendzie, mam dla Was przepis na ciasto.🍰W smaku jak by to określić...rewelacja! -1 łyżka oleju krem: -250 g twarogu chudego -50 g wiórków kokosowych -200 g śmietanki 30% -3 łyżki żelatyny -1 mango +kostka czekolady gorzkiej do posypania Przygotowanie: 1. 2. Mango obieramy, kroimy na np. kawałki w celu pozbycia się pestki i blendujemy na mus. Nawet moja nowa czworonoga przyjaciółka, który ogólnie nie leci za pierwszym lepszym zapachem do kuchni, tak za tym przybiegła od razu i skakała by móc dostać kawałeczek😁 Zapewniam, że nie pożałujecie wykonania tego deseru, smak wynagrodzi Wam czas włożony w przygotowanie. Polecam zetrzeć na małych oczkach kostkę czekolady na wierzch. Powstałą masą wylepiamy spód i wstawiamy do lodówki na 1 godz. w celu utwardzenia.