Ciasto z kapusta i boczkiem

Kamila
Przekąski
08.12.2017 16:56
Ciasto z kapusta i boczkiem

CIASTO: Mąka pszenna – 2 szklanki Drożdże – 3,5 dag Cukier – 1 łyżka Olej – 3 łyżki Sól –1/4 łyżeczki FARSZ: Kapusta kiszona – 1 kg Śmietana 18%- 1 szklanka Wymieszać z odrobiną mąki z brzegów miski, przykryć i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem i 150 ml ciepłej wody, wlać do miski z mąką w to wgłębienie.. Jajka –3 szt Boczek wędzony- 20 dag Cebula –3 szt Sól Pieprz Słodka papryka Mąkę wsypać do miski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://camillawkuchni.blogspot.com/2015/10/ciasto-z-kapusta-i-boczkiem.html

Camilla w kuchni

Kamila